Αφού η ζωή δεν έχει αξία γιατί να χρηματοδοτήσεις την υγεία;

Πριν λίγες μέρες στην βουλή ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2021. Ένας προϋπολογισμός κομμένος και ραμμένος για τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ καθ’ υπαγόρευσίν των ευρωπαίων.

Πιο συγκεκριμένα, στην υγειά οι δαπάνες για το 2021 ανέρχονται στα 4,257 δις. ευρώ, σε αντίθεση με τα 4,829 δις. του 2020. Δηλαδή, έχουμε μια μείωση δαπανών 572 εκατ. ευρώ. Η ήδη μειωμένη και ανεπαρκής στήριξη της υγείας όχι μόνο δεν ενισχύεται αλλά περικόβεται!

Στον ΕΟΠΥΥ θα υπάρξουν και εκεί επιπλέον περικοπές μεγέθους 50%, ενώ στην φαρμακευτική δαπάνη θα έχουμε μείωση 130 εκατ. ευρώ και στις παροχές ασθένειας κατά 96 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, οι μεταβιβάσεις από τον τακτικό προϋπολογισμό για την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) περικόπτονται κατά 97 εκατ. ευρώ.

Εκτός από την υγειά, οι περικοπές συνεχίζονται και στα επιδόματα του ΟΑΕΔ, τοσο στα επιδόματα ανεργίας όπου περικόπτονται 971 εκατ. ευρώ, όσο και στα επιδόματα απασχόλησης . Ενώ, οι συντάξεις θα δεχθούν μειώσεις κατά 1978 εκατ. σε σύγκριση με την φετινή χρονιά. Θα έλεγε κανείς, πως η κυβέρνηση μπαίνοντάς στο 2021 και γνωρίζοντας ήδη πως με την πανδημία δεν έχουμε ακόμα τελειώσει και έχοντας πάρει ήδη το μάθημα του τι σημαίνει κατεστραμμένο Ε.Σ.Υ, ότι η στήριξη της Υγείας θα ήταν η νούμερο ένα προτεραιότητα της. Ωστόσο, για όποιον διαβάσει τον προϋπολογισμό γίνεται ξεκάθαρο ότι οι κοινωνικές παροχές και ειδικά η υγεία δέχονται επίθεση.

Τι κι αν ζούμε μια μεγάλη υγειονομική κρίση;

Τι κι αν πεθαίνουν καθημερινά 100 συμπολίτες μας εξαιτίας της ανεπάρκειας του συστήματος υγείας;

Τι κι αν ο λαός οδεύει προς την οικονομική εξαθλίωση;

Η κυβέρνηση συνεχίζει να ασκεί το νεοφιλελεύθερο και αντιλαϊκό έργο της που έχει αποδεχτεί θανατηφόρο για την πλειοψηφία του λαού και κερδοφόρο για τους φίλους της κυβέρνησης.

Με κάθε ευκαιρία δείχνουν, με περίσσια κυνικότητα την εκδικητική τους μανία απέναντι στο λαό, στους όρους διαβίωσης του και στην δημόσια υγεία. Οι νεοφιλελεύθερες εμμονές και η επιμονή για μη στήριξη του δημοσίου οδηγούν στην καταστροφή κάθε δημόσιας παροχής που στην περίοδο του κορονοιού είναι ζωτικής σημασίας για τον λαό και ταΐζουν πλουσιοπάροχα με ολοένα και μεγαλύτερη κερδοφορία τις μεγάλες επιχειρήσεις, των ιδιωτών και των πλούσιων φίλων τους.

Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει την Υγεία και να πάρει γενναία μέτρα για την στήριξη του πληττόμενου λαού, πετάει τα λεφτά του δημοσίου στις τσέπες των ιδιωτικών κλινικών, στο τάισμα των ΜΜΕ για να τηρούν σιωπή ιχθύος για την εγκληματική πολιτική τους, στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στην αστυνομία για να προλάβουν μελλοντικές καταστάσεις.

Σε αυτά τους τα σχέδια εμείς θα σταθούμε εμπόδιο! Το μέλλον που σχεδιάζουν για την χώρα και την γενιά μας δεν μας χωράει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.